OVER EMMA

Emma Luca (Emma Lukassen) zingt al zolang als dat ze zich kan herinneren. Toen Emma 10 jaar was, begon ze met zanglessen en al snel daarna met de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Hier kwam ze er al snel achter dat ze van zingen haar beroep wilde maken.

“Ik zou niet weten wat beter bij mij past dan zingen.”

Op de vooropleiding van ArtEZ ontmoette Emma Wies Knipping. Een zeer getalenteerde gitarist waar Emma sindsdien veel mee op het podium heeft gestaan. Wies speelt ook een grote rol in de eigen muziek van Emma. Ze schrijven de muziek grotendeels samen.
“Als ik een idee heb, vult Wies het aan. Meestal heb ik de basis geschreven en heeft Wies al honderd idee├źn voor de band.”

”Wij hoeven niet te praten, de muziek spreekt voor ons…”

Inmiddels is Emma afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem. Op deze opleiding leerde Emma veel nieuwe mensen kennen. Goede muzikanten en ondertussen ook vrienden die nu de geweldige 5-koppige band achter Emma Luca vormen (onder leiding van Wies Knipping).

“Ik kan altijd terugvallen op mijn band, dat maakt het podium een nog veiligere plek!”

Emma is voor haar nieuwste EP ‘Discography’ een samenwerking aangegaan met producersduo ‘The SuperFlyers’, dit duo bestaat uit Wies Knipping en Anne Tekstra. Met deze samenwerking hebben ze een nieuwe sound gevonden: ‘Old school disco/funk mixed with fresh pop music.’

Haar grootste passie is om op het podium te staan en om samen met haar band de zaal om te toveren tot een echte disco waarbij iedereen komt om te dansen en waar iedereen los kan gaan.

Emma was eerder al te horen op onder andere Radio 10 bij Gerard Ekdom, Q-Music, NPO radio 2 en ze was vaker te gast bij NPO 3FM.

Ook won ze de Achterhoekse Band Competitie van 2022.