OVER EMMA

Emma Lukassen zingt al zolang als dat ze zich kan herinneren. Toen Emma 10 jaar was, begon ze met zanglessen en al snel daarna met de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Hier kwam ze er al snel achter dat ze van zingen haar beroep wilde maken.

“Ik zou niet weten wat beter bij mij past dan zingen.”

Op de vooropleiding van ArtEZ ontmoette Emma Wies Knipping. Een zeer getalenteerde gitarist die het podium deelde met onder andere ‘Het Rosenberg Trio’ en Jan Akkerman. Een nieuw duo was geboren en samen treden ze nog steeds veel op. Ze hebben onder andere de “DjazzVibes Award” gewonnen en het podium gedeeld met Trijntje Oosterhuis en Arnold van Dongen.

Wies speelt een grote rol in de eigen muziek van Emma. Ze hebben het grotendeels samen geschreven.
“Als ik een idee heb, vult Wies het aan. Meestal heb ik de basis geschreven en heeft Wies al honderd idee├źn voor de band.”

”Wij hoeven niet te praten, de muziek spreekt voor ons…”

Inmiddels is Emma afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem. Op deze opleiding leerde Emma veel nieuwe mensen kennen. Goede muzikanten en ondertussen ook vrienden die nu de geweldige band achter Emma Luca vormen (onder leiding van Wies Knipping).

“Het is tijd om van mezelf te laten horen!”

Emma heeft de afgelopen jaren dus niet stilgezeten. Van het zingen in coverbands tot het podium delen met Trijntje Oosterhuis en Brace.
Maar niets is mooier dan het delen van je eigen muziek met het publiek. En dat is precies wat Emma Luca nu gaat doen.